Star Import d.o.o.

Kompanija Star Import d.o.o., koja posluje u okviru Emil Frey Grupe je generalni distributer Daimler kompanije za Mercedes-Benz, smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

U Srbiji Daimler je prodavao i servisirao Mercedes–Benz putnička vozila, kombi vozila, kamione i autobuse od 1996. godine. Tržišta Srbije i Crne Gore su jedina u regionu gdje su funkcije veleprodaje i maloprodaje za Daimler vozila bile vođene ćerkom firmom Daimler kompanije, a od februara 2014. ove funkcije preuzele su kompanija Star Import d.o.o. i Emil Frey Auto Centar d.o.o., u okviru Emil Frey Grupe.

Emil Frey Grupa je porodična firma iz Švajcarske, osnovana 1924. godine, od strane mehaničara Emil Frey-a, sa sjedištem u Cirihu. Kompanija je prijetežno fokusirana na automobilski biznis: veleprodaja putničkih vozila, maloprodaja putničkih vozila, finansiranje vozila, kao i logistika za automobile i rezervne delove. Kompanija posluje u Švajcarskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, i od skora u Albaniji.

Star Import d.o.o. na tržištu Srbije posluje na dvije lokacije: sjedište i maloprodaja u ul. Omladinskih brigada 33 i druga lokacija, Industrijska zona bb u Krnješevcima koja predstavlja i najmoderniji centar na Balkanu za prodaju novih i polovnih kamiona i autobusa Mercedes-Benz, Setra autobusa i Mitsubishi Fuso Canter kamiona, servisiranje lakih dostavnih vozila, kamiona i autobusa, prodaju rezervnih dijelova, trening centar i centralno skladište rezervnih dijelova.

Kao generalni zastupnik, Emil Frey Grupa ima pristup koji je prvenstveno orijentisan ka kupcu, vođen tržišnim uslovima i kojeg odlikuje prvoklasna briga prema klijentu i distributeru.

Mercedes-Benz prodajno servisna mreža:

Ljetopis Automotive d.o.o.
Kralja Nikole 357
81000 Podgorica
020 / 648 843
www.ljetopisautomotive.com