Izdvojeni detalji

Izdvojeni detalji.

Naši inženjeri u Gracu su razvili potpunu novu vrstu. Robusnu, snažnu i gotovo neuništivu. Dizajnirali su dijelove i komponente koje imaju jedinstven kratakter.

Off-road Performanse

Off-road Performanse.

Dizajn vozila

Dizajn vozila.

Poboljšano, ne i izmjenjeno.

Spoljašnjost – Ikonični dizajn.

Jedinstveni DNK nove G-Klase je kreiran prije 40 godina. Ikonični elementi koji joj daju jedinstven izgled i danas.

Njen funkcionalni, robusni prednji dio je jedna od karakteristika koje opstaju decenijama. Jasne linije i velike površine dominiraju bočnim dijelom. Dva velika prozora u zadnjem dijelu vozila i istureni rezervni točak na zadnjim vratima su takođe prepoznatljive karakteristike.

Unutrašnjost – Beskrajne ekspanzije.

Sa potpuno redizajniranom unutrašnjošću G-Klasa prijenosi karakteristike spoljašnjosti u unutrašnjost vozila. Dizajnerski koncept i proporcije unutrašnjosti ne ostavljaju dilemu da je reč o novoj G-Klasi: samouvjerenoj, ikoničnoj.

Nismo štedjeli na udobnosti vozila čak i na najneudobnijim terenima. Nova G-Klasa svim putnicima nudi puno prostora i izuzetnu udobnosti.

Performanse u vožnji

Performanse u vožnji.

Dobrodošli na kraj svijeta. Nova G-Klasa je već tu. Ona je svuda. Nastavlja tradiciju vozila stvorenog za najekstremnije uslove. Za razliku od “mainstream” vozila, nova G-Klasa se osjeća udobno na mjestima koja druga vozila nikada neće ni vidjeti. G-Klasa se izdvaja zahvaljujući sofisticiranoj arhitekturi osovine i preciznog upravljanja sa značajno unaprijeđenim performansama u toku vožnje. Nova G-Klasa predstavlja simbiozu prvoklasne udobnosti i performansi. To je savršena avantura.

Iznad svega.

Nova G-Klasa ne zna za kompromise. Na putu, dinamika i udobnost dostižu potpuno novi nivo zadovoljstva u vožnji, poznat samo vozačima G-Klase.

G-Klasa ujedinjuje suprotnosti. Luksuz koji je spreman na avanturu. Unutrašnjost vozila opremljena je visokokvalitetnim materijalima i sofisticiranim dizajnom koji atmosferu u vozilu diže na jedan poseban nivo uz osjećaj izuzetne sigurnosti. COMAND Online u velikoj mjeri svojim funkcijama vozaču olakšava svako putovanje. Ambijentalno osvjetljenje obasjava unutrašnjost vozila u jednoj od 64 odabrane kombinacije boja, a opciono dostupni Burmester® Surround-Soundsystem donosi putnicima jedinstveno iskustvo.

Svi putnici nove G-Klase će uživati u više prostora. Novi dizajn sjedišta izrađenim od najfinije nappa kože, pruža osjećaj sigurnosti, a opcija masažera svako putovanje čini izuzetno udobnim.

Mercedes-AMG

Mercedes-AMG.

AMG vozila visokih performansi.

Autentična dinamična vožnja zahvaljujući karakterističnoj AMG DNK. Mercedes AMG ne razvija samo vozila visokih performansi i sportske automobile. Mercedes AMG vam daje objećanje da će uvijek ići korak dalje, kako bismo napravili izuzetne automobile za izuzetne ljude. Dobrodošli u svijet Mercedes AMG.

Model Mercedes-AMG G-Klasa G 63.

Mercedes-AMG G 63: kombinovana potrošnja goriva: 13,1 l/100 km, Kombinovana CO2 emisija: 299 g/km[1][2]

[1]
Navedene vrijednosti su utvrđene su u skladu sa propisanim mjernim postupkom. To su „NEFZ-CO2-Werte“ vrijednosti iz člana 2 uredbe (EU) 2017/1153 u trenutno važećoj verziji). Podaci se ne odnose na pojedino vozilo i nisu sastavni dio ponude, nego služe isključivo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.

[2]
Dodatne informacije o potrošnji goriva i CO2 emisijama novih putničkih automobila možete pronaći u vodiču pod nazivom „Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen“ dostupnog na svim prodajnim mjestima DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de) potpuno besplatno.

designo

G-Klasse designo.

Od samog početka G-Klasa radi stvari koje drugi ne mogu. Individualnost vozila je posebna karakteristika u designo filozofiji. Sa bogatim opcijama u ponudi kupci mogu prilagoditi G-Klasu svojim potrebama.

Slike i filmovi

Slike i filmovi – G-Klasa.