Econic

Inovativni koncept niskog ulaznog dijela.

Inovativni kamion za specijalne namene koji kombinuje svjestranost, ergonomiju i udobnost kao ni jedno drugo komercijalno vozilo – Econic je u zasebnoj klasi. Njegov jedinstveni koncept niskog ulaznog dijela u kombinaciji sa vrhunskim Mercedes-Benz kvalitetom donosi sve ono što Vam je potrebno: udobnost, efikasnost i neprevaziđenu posvijećenost. Iz dana u dan.

UVOD

Bez kompromisa. Ekološki.

Više od 125 godina Mercedes-Benz označava (ovde nešto prevod ne valja, šta je u orig.?) inovativna vozila vrhunskog kvaliteta. Naša težnja savršenstvu, održivosti i neprijevaziđenom dizajnu ugrađena je u novi Econic, vozilo slijedeće generacije. Econic predstavlja jedinstveni koncept, kreiran za svakodnevnu upotrebu i sve izazove koji sa time dolaze. Bez obzira gdje se koristio i za koje namene – Econic će efikasno obaviti svoj posao.

KABINA

Prijatno radno okruženje.

Econic u svojoj ponudi nudi ergonomski idealnu kabinu, u dvije različite verzije – sa niskim ili visokim krovom. Bez obzira koju verziju odabrali, kabina je konstruisana kao lagani aluminijumski ram koji pruža izuzetno visok nivo bezbjednosti i u potpunosti ispunjava Evropski “ECE R29/2” test. Obje verzije kabine karakteriše koncept niskog ulaznog dijela sa ravnim podom i sjedištima za do četiri osobe.

ŠASIJA I OSLANJANJE

Mnoštvo opcija.

Zahvaljujući niskom nosećem ramu i vazdušnom oslanjanju, Econic posjeduje izuzetnu stabilnost. Za karoserije sa veoma visoko postavljenim centrum težišta, dostupne su ojačane stabilizirajuće spone.

Uprkos dodatnoj težini Euro VI komponenti, Econic je bio u stanju da zadrži nosivost prethodnog modela kroz optimizaciju konstrukcije vozila.

Ovo čini Econic savršenim partnerom za veliki broj različitih poslova i sektora.

SIGURNOSNI SISTEMI

Siguran partner.

Obzirom da se Econic koristi u situacijama gdje može biti okružen drugim učesnicima u saobraćaju, kao i pješacima i biciklistima, panoramski pogled i nisko sjedenje donose izuzetnu prednost u porjeđenju sa konvencionalnim kamionima. Takođe, putnici u vozilu su zaštićeni: kabina ispunjava najnovije bezbjedonosne standarde i preklopna vrata se otvaraju u okviru prostora za noge na bočnoj strani dalje od saobraćaja.