Motori i tehnički podaci

Motori i tehnički podaci

Bezbjedno, udobno i dinamično – to je zahtjev koji smo postavili pred C-Klasu Limuzinu.

Moderan i efikasan.

Naša vozila ostavljaju svoj trag u Vašem životu. Naime, pouzdano i sigurno Vas prate na poslu i u slobodno vrijeme. I to, ako je moguće, na duže vremensko razdoblje. U prirodi, međutim želimo ostaviti što manje tragova. Zbog toga, ovaj motor je jedan od najčistijih u konkurenciji.

Vrhunska svojstva 4-cilindarskog dizel motora.

Jedan od najčistijih motora našeg vremena: C 220 BlueTEC više gotovo uopšte ne ispušta nitrogen okside jer oni su u velikoj mjeri uklonjeni iz izduvnih gasova. To osigurava dokazana tehnika „selektivne katalitičke redukcije“, kratko SCR. Čišće ne može biti.
Svi modeli motora spadaju u Euro 6 emisioni razred.

Detalji o motorima:

 • Inovativna tehnika: Dizel tehnologija Common-Rail impresionira povećanim pritiskom ubrizgavanja do 2.000 bara, optimiziranim komorama za sagorevanje i izuzetno brzo reagujućim i vrlo preciznim injektorima. Keramičke “glow plug” svjećice za brzi start poboljšavaju performanse hladnog motora.
 • Velika snaga i tihi rad: Za visoki obrtni moment pri svakoj brzini odgovorni su visoki pritisak paljenja kao i dvostepeno turbopunjenje, a potreban tihi rad osiguravaju dva balansna vratila.
 • Ekološki prihvatljivo: ECO start/stop funkcija osigurava da se motor privremeno isključi kad vozilo stoji i time štedi gorivo. Osim toga prikaz ECO na instrument tabli daje informacije o efikasnosti načina vožnje i tako Vas motiviše da smanjite potrošnju prilagođivanjem stila vožnje.
Model Broj i raspored cilindara Zapremina
(cc)
Maksimalna snaga (kW pri okr/min)[1] Maks. brzina
(km/h)
Kombinovana potrošnja goriva
(l/100 km)[2]
Kombinovane CO2 emisije
(g/km)[2]
C 220 BlueTEC I4 2143 125/3000–4200 (125/3000–4200 234 (233) 4.2-4.0 (4.5-4.3) 109-103 (117-109)

Vrijednosti se odnose na vozila sa automatskim mjenjačem.
[1] Podaci za maksimalnu snagu i maksimalni obrtni moment u skladu su su s Direktivom 80/1269/EEZ u trenutno važećoj verziji.
[2] Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisije CO2 utvrđene su u skladu sa propisanim mjernim postupkom (Uredba (EZ) 715/2007 u trenutno važećoj verziji). Podaci se ne odnose na pojedino vozilo i nisu sastavni dio ponude, nego služe isključivo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.

Snažan i moćan.

Savršenstvo je naš pokretač. Zato svoje motore stalno testiramo. Naš cilj: Kontinuirano povećavati efikasnost i dinamiku. To ćete najbolje osjetiti u novoj limuzini C-Klase.

Vrhunska svojstva 4-oro cilindarskih benzinskih motora.

Naši motori koriste optimizovano vodeno hlađenje i opremljeni su odgovarajućim rashladnim jedinicama. Zbog vrlo kompaktnog dizajna pogodni su za vrlo uske prostore motora, a rashladna efikasnost je izuzetna. Rezultat: Stepen efikasnosti motora uspjeli smo još jednom povećati. Izaberite između modela C 180, C 200 i C 250.

Detalji o motorima:

 • Visok stepen efikasnosti i efikasna potrošnja goriva: zahvaljujući turbopunjaču i varijabilnim upravljanjem ventila.
 • Ekološki prihvatljivo: Svi motori opremljeni su ECO start/stop funkcijom i zadovoljavaju Euro 6 emisijski razred.
 • Izrazito udoban: Kod modela C 200 i C 250 dva balansna vratila ublažavaju neželjeno zanošenje.
  Još bolja efikasnost: u poređenju sa prethodnim motorima manja težina motora, manje trenja i pomoćni agregati, regulisani su po potrebi.
Model Broj i raspored cilindara Zapremina
(cc)
Maksimalna snaga (kW pri okr/min)[1] Maks. brzina
(km/h)
Kombinovana potrošnja goriva
(l/100 km)[2]
Kombinovane CO2 emisije
(g/km)[2]
C 180 I4 1595 115/5300 (115/5300) 225 (223) 5.5-5.0 (5.8-5.4) 127-116 (135-126)
C 180 I4 1991 135/5500 (135/5500) 237 (235) 5.7-5.3 (5.6-5.3) 132-123 (131-123)

Vrijednosti se odnose na vozila sa automatskim mjenjačem.
[1] Podaci za maksimalnu snagu i maksimalni obrtni momenat u skladu su sa Direktivom 80/1269/EEZ u trenutno važećoj verziji.
[2] Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisije CO2 utvrđene su u skladu sa propisanim mjernim postupkom (Uredba [EZ] 715/2007 u trenutno važećoj verziji). Podaci se ne odnose na pojedinačno vozilo i nisu sastavni dio ponude, nego služe isključivo u svrhu poređenja različitih tipova vozila.
[3] elektronski limitirano

Mercedes-Benz Intelligent Drive

Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Bez obzira da li se nalazite u saobraćajnoj gužvi, dugoj noćnoj vožnji ili nepoznatim putevima Vaš CLS vam umnogome pomaže, posebno u stresnim situacijama. Koncept koji se nalazi iza ovoga, i koji svako putovanje Mercedes-Benz-om čini udobnim i bezbjednim naziva se Mercedes-Benz Intelligent Drive. Ipak, vrijeme koje provedete za volanom je Vaše vrijeme. Vrijeme za relaksaciju. Vrijeme da se napunite energijom. I da stignete bezbjedno na Vašu destinaciju.

Dodatna zaštita u slučaju sudara.

PRE-SAFE® neprekidno provjerava senzorne podatke ostalih sistema kao što su Electronic Stability Program ESP® i BAS Brake Assist, te tako može registrovati preslabo ili prejako upravljanje i nagla kočenja.

Sistem može unaprijed prepoznati opasne situacije u vožnji i sprovesti preventivne mjere za zaštitu putnika u slučaju neposredne opasnosti. To, na primjer, uključuje reverzibilni zatezač pojasa ili automatsko zatvaranje otvorenih prozora.

Aktivna zaštita od bočnih sudara.

Koristeći senzore sistem konstantno prati slabo vidljivo područje pored i iza vozila i upozorava vozača u slučaju opasnosti, prilikom promjene vozne trake. Ukoliko dođe do promjene vozne trake, sistem može korigovati kurs i u odsustvu reakcije vozača, aktivnim manevrisanjem skloniti vozilo iz opasne zone.

Dostupno samo u kombinaciji sa paketom za pomoć vozaču – Plus.

Potpun pregled prilikom parkiranja.

Koristeći četiri mrežne kamere koje pružaju pogled iz ptičje perspektive na vozilo i njegovu okolinu, parkiranje i manevrisanje prilikom parkiranja je značajno olakšano. Čak i prepreke koje se nalaza ispod linije vidljivosti više ne predstavljaju problem. Sistem se može aktivirati na nekoliko načina – ubacivanjem brzine za vožnju u nazad, pritiskom na dugme ili preko COMAND Online sistema.

Veća vidljivost u svakoj situaciji.

Za najbolju moguću vidljivost na autoputu – LED Intelligent Light System se automatski prilagođava uslovima osvijetljenja i vožnje.  Osim prepoznatljivog izgleda, LED tehnologija impresionira i sa većom količinom svjetlosti. Zadnja svjetla su takođe opremljena LED tehnologijom.

Bezbjedno rastojanje, visoka udobnost.

Distance-Pilot DISTRONIC smanjuje rizik od naleta i rasterećuje vozača, posebno na dugim putovanjima ili prilikom lošeg vremena.

Sistem za pomoć vozaču održava bezbjedno rastojanje između Vaše C-Klase i vozila ispred Vas. Konstantnim praćenjem vozila oko Vas, sistem je u stanju da reaguje na vrijeme i izbjegne sudar. Ukoliko za time postoji potreba, sistem može povećati brzinu Vašeg vozila.

Budite sigurni na putu.

Sistem za zadržavanje vozne trake spriječava nenamjerno napuštanje vozne trake. Sistem koristi integrisane kamere za kontinuirano skeniranja oznaka vozne trake. Sistem funkcioniše pri rasponu brzine od 60 do 200 km/č, a može se uključiti ili isključiti na instrument tabli.

Inteligentne tehnologije

Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Bolje performanse i veća sigurnost.

DISTRONIC
DISTRONIC
Head-up-Display
Head-up-Display
PRE-SAFE® PLUS
PRE-SAFE® PLUS
Blind Spot Assist
Blind Spot Assist
Traffic Sign Assist
Traffic Sign Assist
Active Lane Assist
Active Lane Assist
Active Break Assist - sa funkcijom za raskrsnice
Active Break Assist - sa funkcijom za raskrsnice
DYNAMIC SELECT
DYNAMIC SELECT
Parking paket sa kamerom 360°
Parking paket sa kamerom 360°
COMAND Online
COMAND Online
Live Traffic Information
Live Traffic Information
Adaptive Highbeam Assist Plus
Adaptive Highbeam Assist Plus
LED High Performance
LED High Performance
LED Intelligent Light System
LED Intelligent Light System
KEYLESS-GO Paket
KEYLESS-GO Paket

Povezivanje

Povezivanje.

Vaša ulaznica u digitalni svijet Mercedes-Benz-a.

Najbolja veza sa Vašim vozilom – Mercedes me connect.

Uz pomoć Mercedes me connect funkcije, Vaš mobilni telefon i Vaš Mercedes-Benz mogu ostvariti fascinantnu vezu. Bez obzira da li ste na putu ili kući – Mercedes me connect vam može olakšati da pristupite podacima o vozilu, poput kilometraže, pritiska u pneumaticima i stanju rezervoara putem Mercedes me portala ili Mercedes aplikacije. Teledijagnostika, održavanje i upravljanje kvarovima kao i Mercedes-Benz hitni pozivi u slučaju nesreće brinu za Vašu bezbjednost.

Informacije o Vašoj destinaciji možete jednostavno poslati sa Vašeg mobilnog telefona Vašem Mercedes-Benz-u. Uz pomoć Informacija o stanju u saobraćaju možete dobiti informacije o stanju na putevima uživo, kao i o potencijalnim saobraćajnim gužvama koje mogu uticati na vrijeme potrebno da dođete na Vašu destinaciju.

Prijavite se i iskoristite servise koji mogu značajno olakšati Vaš svakodnevni život.

Kako da aktivirate Mercedes me connect servis.

Niko danas ne želi da se odrekne digitalnog komfora, pa ne moras ni ti. Jednostavno se prijavite na Mercedes-Benz portal. Čim se prijavite, Vaš Mercedes-Benz partner će povezati Vaš Mercedes-Benz nalog sa Vašim vozilom. Nakon toga, možete aktivirati željene aplikacije i usluge i deaktivirati ih u bilo kom trenutku. Veoma fleksibilno, vrlo lično. Bilo kada, bilo gdje.

Cjenovnik

Preuzmite cjenovnik.

Pored cijene vozila i detaljnog opisa opreme, cjenovnik sadrži i spisak dodatne opreme za Vaš model Mercedes-Benz vozila.

Doživite C-Klasu Limuzinu.

Pronađite najbližeg prodavca.

Servisni paketi

Servisni paketi.

Uživajte u životu. Mi smo tu za Vaš Mercedes-Benz.

 • Bezbjedno:
  Vaš Mercedes je u najboljim rukama sa nama – i uvijek je savršeno održavan.
 • Planiranje:
  Kontrola troškova putem fiksnih mjesečnih rata i transparentnosti troškova.
 • Opušteno:
  Oslonite se na svoje vozilo – i uživajte u putovanju.

Bez obzira da li se radilo o produženoj garanciji ili paketu: Mercedes-Benz servisni ugovori pružaju pravo rješenje za svaki zahtjev i svaki budžet. Riješite se dodatnih troškova servisa jer su neočekivane popravke, održavanje ili rezervni dijelovi već pokriveni u zavinosti od servisnog paketa. Oslonite se na kvalitet Mercedes-Benza uz usluge našeg ovlašćenog servisa sa originalnim Mercedes-Benz dijelovima.

Karakteristike

Karakteristike.

Paketi opreme – C-Klasa Limuzina.

Paket unutrašnjeg osvjetljenja
Paket unutrašnjeg osvjetljenja
Paket zaštite od krađe
Paket zaštite od krađe
AIR-BALANCE Paket
AIR-BALANCE Paket
Paket udobnosti sjedišta
Paket udobnosti sjedišta
Paket pomoći u vožnji - Plus
Paket pomoći u vožnji - Plus
Paket retrovizora
Paket retrovizora
Paket za nadzor vozne trake
Paket za nadzor vozne trake
AIRMATIC Paket
AIRMATIC Paket
KEYLESS-GO Paket
KEYLESS-GO Paket
Ambijentalni paket
Ambijentalni paket
Sigurnosni paket
Sigurnosni paket
Parkign paket sa kamerom 360°
Parkign paket sa kamerom 360°
Paket za dolaganje sitnica
Paket za dolaganje sitnica
Parking paket sa zadnjom kamerom
Parking paket sa zadnjom kamerom
Paket telefonije
Paket telefonije
Sound-Komfort-Paket
Sound-Komfort-Paket
AMG Carbon - Paket spoljašnjosti I i II
AMG Carbon - Paket spoljašnjosti I i II
Noćni paket
Noćni paket
AMG Noćni paket
AMG Noćni paket