Najvažnije karakteristike vozila

Šta novu A-Klasu čini tako posebnom?

Jednostavno je pitajte sami. Ona govori, razume, razmišlja i čini se očaravajuće ljudskom.

MBUX

Možemo li da razgovaramo?

O potpuno novom načinu upravljanja automobilom. O intuiciji i umeću da se svaki dan nauči nešto novo. I to sve dok Vas nova A-Klasa ne upozna gotovo bolje od Vas samih.

Dizajn

Novi dizajn? Nova era.

Sve linije nove A-Klase slede samo jedan smer: senzualnu jasnoću naše filozofije dizajna. Površine su još čistije, a detalji još upečatljiviji.

Umrežavanje

Možemo li Vam pomoći?

Naše nove usluge povezivanja čine upravo to. Olakšavaju život. Nova A-Klasa se bežično, bez ključa, potpuno jednostavno spaja sa svim što Vam je važno.

Sigurnost

Razgovarajmo o povjerenju.

Vaša A-Klasa može Vas upozoriti na sudar, pomoći Vam kod kočenja i izbegavanja opasnih situacija ili čak samostalno aktivirati autonomno kočenje u slučaju opasnosti.

Human Centred Interface

Human Centred Interface.

Novi, interaktivni sistem stvoren je za samo jednu osobu na celom svetu: za Vas. Zbog toga se i svaki detalj može prilagoditi upravo Vašim željama, Vašem načinu vožnje i Vašim potrebama. Samo jednim pokretom ruke na podlozi osetljivoj na dodir, na upravljaču ili, prvi put, i na novom display-u osetljivom na dodir.

Individualizacija
Individualizacija
Head-Up Prikaz
Head-Up display
Vještačka inteligencija
Veštačka inteligencija
Glasovna kontrola
Sistem glasovnog upravljanja LINGUATRONIC
Kontrole i ekrani osjetljivi na dodir
Podloga i Display osetljivi na dodir

Dizajn vozila

Novi dizajn? Nova era.

Oblik ne sledi funkciju, nego osećaj. Što to govori? Čini se da je ovde sve ono pravo. Vrlo jednostavno.

Dizajn spoljašnjosti
Dizajn spoljašnjosti
Multikonturna sjedišta
Multikonturna sedišta i materijali
Dvostruka zadnja svjetla
Dvodelna zadnja svetla
Touchpad
Podloga osetljiva na dodir
Sportska rešetka hladnjaka
Sportska rešetka strukture dijamanta
Wide-Screen-Optik
Optika širokog display-a
Efekat zagrljaja
Dizajn wrap around
Više prostora
Koncept raskošnog prostora
Upadljiv prednji dio
Samosvesni prednji deo

Sigurnost i pomoć

Zaštitnički instinkt, najnovija verzija.

Nova A-Klasa može održavati rastojanje čak i pri brzinama do 200 km/h. Čime se još više približava višoj klasi.

Paket pomoći u vožnji

Nova A-Klasa nadzire svoje okruženje pomoću radarskih senzora i 3D stereo kamere, a zahvaljujući paketu pomoći u vožnji može do brzine od 210 km/h održavati željeno rastojanje do vozila ispred te u slučaju potrebe automatizovano kočiti.

Inovativni PRE-SAFE® Sound.

Inovativni PRE-SAFE® Sound stvara šum u zvučnicima čime može izazvati prirodan zaštitni refleks: Vaš se sluh nakratko isključuje i na taj se način može zaštititi od štetnih glasnih zvukova sudara.

Car-to-X-Communication

Uz Car-to-X-Communication nova A-Klasa može Vas upozoriti, na primer, na zastoj u saobraćaju i pre nego što do njega dođete.

MULTIBEAM LED

Pomoću LED sijalica, kojima se može posebno upravljati, adaptivna prednja svetla MULTIBEAM LED brzo reagiraju na situaciju u saobraćaju. Prilagodljivo dugo svetlo izuzima druge učesnike u saobraćaju i ne zasljepljuje ih. Svetla za skretanje optimalno osvetljavaju vidno polje, u zavisnosti od situacije u vožnji.

Mercedes-AMG

Trenutna fascinacija!

Fascinacija u najčistijem obliku.

Vozne karakteristike. Autentična dinamika vožnje zahvaljujući tipičnom AMG DNK-u. Mercedes-AMG ne samo da razvija vozila Performance i sportske automobile, nego Vam sa Mercedes-AMG-om dajemo obećanje: obećanje da ćemo uvek ići korak dalje, da ćemo tehnički moguće na nedostižan način učiniti stvarnim, kako bi stvorili posebne automobile za posebne ljude. Dobro došli u svet Mercedes-AMG-a.

Za novu A-Klasu dostupan je model Mercedes-AMG A 35 4MATIC.

 

Trenutno oduševljenje!

Novi Mercedes-AMG A 35 4MATIC predstavlja idealan ulazak u svet AMG voznih performansi. Maska hladnjaka specifična za AMG, donja ivica prednjeg branika sa aerodinamičnim detaljima na ventilacionim otvorima za vazduh, prednji spliter i ukrasni elementi u srebrnom hromu predstavljaju sasvim jasan govor forme: forme Mercedes-AMG-a. Takođe tipično za AMG: točkovi dimenzija 19″ u varijanti sa višestrukim krakovima dostupni u dodatnoj opremi i AMG obloge pragova.

image (8)

Trenutna povezanost.

Unutrašnjost novog modela Mercedes-AMG A 35 4MATIC jasno se ističe novim multimedijalnim  sistemom MBUX i stilom prikaza u supersportskom modusu sa centralnim, okruglim brojačem obrtaja. Emocionalna prezentacija i intuitivna struktura upravljanja na dva ekrana se stapaju u kokpit sa širokim ekranom. Pored ovoga, novina je i samostalna AMG središnja konzola sa podlogom osetljivom na dodir i dodatnim prekidačima za upravljanje funkcijama kao što su ESP, ručni modus menjača i adaptivna amortizacija.

Novi Mercedes-AMG A 35 4MATIC pokreće novi 2,0-litarskii 4-cilindarski turbomotor snage 225 kW (306 KS) koji od 0 do 100 km/h ubrzava u 4,7 sekundi. Pogon na sve točkove iz serijske opreme potpuno varijabilno raspoređuje pogonsku snagu od onog isključivo na prednje točkove do onog raspoređenog 50:50. Pogon AMG Performance 4MATIC spaja najbolju moguću trakciju sa potpunim uživanjem u vožnji. Menjač AMG SPEEDSHIFT DCT 7G osigurava momentalno oduševljenje.

Slike i filmovi

Slike i filmovi – nova A-Klasa.